Košík0
Způsoby doručení
Přepravce105 Kč
Doprava zdarma od 3 000 Kč

Barevně sladěná koupelna a trendy pro rok 2023

Koupelna je jednou z nejdůležitějších místností v domě či bytě. Měla by být funkční, ale zároveň krásně vypadat. Designově sladěná koupelna je tedy cílem mnoha majitelů domů a bytů. Aby prostředí koupelny působilo příjemným dojmem, je potřeba vybrat správné barvy.

Koupelna je jednou z nejdůležitějších místností v domě či bytě. Měla by být funkční, ale zároveň krásně vypadat. Designově sladěná koupelna je tedy cílem mnoha majitelů domů a bytů.

Aby prostředí koupelny působilo příjemným dojmem, je potřeba vybrat správné barvy. Nejčastěji se volí světlé a neutrální, které dodají místu klidný a uklidňující dojem. Bílá, šedá a béžová jsou tedy skvělou volbou. Nicméně, pokud chcete, aby vaše koupelna byla více živá a výrazná, nebojte se použít i jiné barvy. Například modrá nebo zelená mohou být krásnou osvěžující volbou.

Barevně sladěná koupelna

Když se v koupelně držíme jedné barvy a stejného designu, můžeme vytvořit úžasně harmonický a sofistikovaný prostor. Koupelna s jednotným designem vypadá opravdu skvěle. Sjednocením designu sprchového koutu, vany, záchodu, umyvadla, doplňků a stěny rozhodně neuděláte chybu.

Pokud si vybereme jednu barvu jako hlavní tón, můžeme ji použít na stěnách, dlaždicích, nábytku, doplňcích i textilu. Pokud chcete být odvážnější, můžete použít různé odstíny pro různé prvky v koupelně. Například pokud zvolíme modrou jako hlavní barvu, můžeme použít světle modrou pro stěny, tmavě modrou pro dlaždice a bílou pro umyvadlo a vanu.

Stejný design můžeme použít i u ostatního vybavení, včetně nábytku, zrcadel, doplňků a osvětlení. Můžeme si vybrat minimalistický, moderní, rustikální nebo vintage styl. Důležité je držet se stejného stylu a designu pro všechny prvky, abychom vytvořili harmonický celkový dojem.

V koupelně s jednotným designem bychom měli používat také stejné materiály, například můžeme zvolit kov pro všechny doplňky, sklo pro sprchový kout a zrcadla a kámen pro umyvadlo a vanu.

Jednotný design koupelny může být velmi účinný, pokud se chceme vyhnout přílišnému vizuálnímu hluku. V koupelně, kde jsou použity různé barvy, materiály a styly, může být obtížné udržet rovnováhu a vytvořit esteticky působivý prostor.
 
V souhrnu, držení se jedné barvy a designu v koupelně může být skvělým způsobem, jak vytvořit harmonický a sofistikovaný prostor. Je však důležité zvolit jednu hlavní barvu a od té se příliš nevzdalovat.

Aktuální trendy

V poslední době jsou v koupelnách velmi populární přírodní a zemité odstíny. Tento trend odráží touhu po klidu a harmonii, což je v koupelně opravdu velmi důležité. Kromě toho jsou oblíbené i pastelové barvy, které vypadají svěže a elegantně.

Mezi konkrétní barevné trendy v koupelnách patří:

  1. Modrá – modrá barva působí uklidňujícím dojmem a připomíná oceán nebo nebe. Je také skvělou volbou pro vytvoření námořnického stylu v koupelně.
  2. Žlutá – žlutá barva je osvěžující a vytváří v koupelně slunečnou a energickou atmosféru. Může být použita jako hlavní barva nebo jako doplňková barva v kombinaci s jinými barvami.
  3. Růžová – růžová barva se v koupelnách stává stále více populární a může být použita jako světlý a romantický prvek v prostoru.
  4. Černá – Černá barva je stále více trendy a platí to i pro koupelny. Zejména ve spojení s mramorem nebo zlatými doplňky dokáže působit elegantně a luxusně.
  5. Zelená – Zelená barva v koupelně připomíná přírodu a může působit velmi osvěžujícím a uklidňujícím dojmem. Zelená barva se hodí zejména pro koupelny s přírodním motivem.
Výběr barvy koupelny by měl být založen na osobních preferencích a stylu. Nicméně, aktuální trendy v koupelnovém designu mohou poskytnout dobrou inspiraci.