Košík0
Způsoby doručení
Přepravce105 Kč
Doprava zdarma od 3 000 Kč

Veletrh CERSAIE 2009

Ve dnech 29. září - 3. října 2009 se v italské Bologni uskutečnila 27. edice největšího a nejprestižnějšího veletrhu keramických obkladů a dlažeb a koupelnového vybavení - CERSAIE 2009.


Ve dnech 29. září - 3. října 2009 se v italské Bologni uskutečnila 27. edice největšího a nejprestižnějšího veletrhu keramických obkladů a dlažeb a koupelnového vybavení - CERSAIE 2009. Na celkové ploše 176.000 m2 se předvedlo v plné parádě 1.036 vystavovatelů ze 34 zemí, z toho 510 vystavovatelů z oboru keramické obklady a dlažby a 380 vystavovatelů z oboru koupelnové vybavení a doplňky. Událost, na které by neměl chybět žádný architekt, návrhář, stavitel, nebo obchodník z oboru. A pokud hledáte inspiraci, jak si udělat koupelnu snů, tak tady jste určitě na správném místě. 

CERSAIE je vitrína posledních světových novinek a moderního designu. Je vzrušujícím zážitkem procházet se jednotlivými pavilony a prohlížet si nejnovější tendence z tolika oborů najednou. Převážnou část výstavní plochy zabíraly keramické a kamenné obklady a dlažby. Tato část výstavy byla určitě výzvou pro odvážné architekty. Na celé výstavě nebylo možné najít klasické koupelnové umyvadlo. Designéři jednotlivých výrobců se předháněli v originálnosti co do použitého materiálu, tvaru, povrchu a barvy. To stejné platilo i pro bidety a toalety. Ani koupelnové baterie však nezůstaly pozadu. Absolutní novinkou jsou volně stojící vanové baterie, které se instalují do podlahy. Taková baterie vypadá velice luxusně, je však k ní potřeba designem odpovídající vana a taky dostatek místa. Velice efektně vypadaly umyvadlové baterie s povrchovým designem. Design nebyl příliš nápaditý, tudíž nehrozí nebezpečí, že by se baterie časem omrzela.

Zvláštní pozornost však byla věnována kategorii vany, hydromasážní vany a sprchové kouty. Důvodem je skutečnost, že dnešní hektická doba z nás úspěšně vysává energii a „dobíjet baterky“ se stala prakticky každodenní nutnost. Proto se naprosto změnil účel moderní koupelny. Koupelna už není jenom místo, kde se jdeme jednoduše umýt. Moderní koupelny by měly kromě umytí těla umožnit i umytí duše a hlavně celkovou regeneraci a relaxaci. Tomu odpovídá koupelnový design, koupelnové doplňky a také umístění koupelen. Moderní architektura už neumísťuje koupelny samostatně, ale např. jako součást ložnice. Mytí se stalo obřadem a důležitou součásti životního stylu. Proč nemít i doma vlastní malé lázně či spa, vlastní malé wellness centrum.

Většina výrobců koupelnových baterií předvedla designově působivé hlavové sprchy různých velikostí a tvarů, s různými programy hydromasáže, nebo chromoterapie. Velice atraktivní expozici měl na českém trhu dostupný německý výrobce Hansgrohe, který předvedl sprchový kout se sprchovým systémem hodným wellness či spa centra, včetně sprchující se ženy a muže.

Hydromasážní vany byly ve většině případů naplněny vodou a lákaly svým bubláním návštěvníky. Velký důraz byl kladen na různé koupelnové doplňky podporující relaxaci. Nikde nechyběly přírodní aroma difuzory s bambusovými tyčinkami, zapálené dekorační svíčky, nebo různé misky s mořskou solí, aromalampy apod.