Košík0
Způsoby doručení
Přepravce105 Kč
Doprava zdarma od 3 000 Kč

Bazénová chemie

Náš partnerský web pro nás připravil zajímavé informace z oblasti bazénové chemie. Máte li doma vířivku či klasický vnitřní či venkovní bazén, jistě se Vám může některá z informací hodit.

 

Náš partnerský web pro nás připravil zajímavé informace z oblasti bazénové chemie. Máte li doma vířivku či klasický vnitřní či venkovní bazén, jistě se Vám může některá z informací hodit. Navíc na stránkách o vířivých bazénech naleznete také Poradnu bazénové chemie, která je všem milovníkům wellness k dispozici.

Bazénová chemie se může rozdělit podle účinné látky na dvě základní skupiny. Klasická bazénová chemie na bázi chlóru a bezchlorová bazénová chemie, která poté podle účinné látky ještě má další dělení.

Bazénová chemie na bázi chlóru

Patří k osvědčeným způsobům, jak vodu zbavit nežádoucího organického znečištění. Chlor působí dostatečně účinně aby dokázal zlikvidovat bakterie, viry ale také vyšší organismy v bazénové vodě. Proto je již po dlouhá desetiletí používaný jako hlavní desinfekční prostředek pro udržení čisté a nezávadné vody v bazénu. Klasické chlorové tablety patří k základům ošetření bazénové vody, ovšem s vývojem bazénářského průmyslu se složení tablet (či roztoků) postupně zdokonalovalo a v současnosti se běžně používají především tablety s více složkami. Tablety Laguna Triplex či Laguna Quatro jsou přípravky spojující v sobě chlorový základ s algycidní složkou, stabilizátotem a případně i vločkovací složkou, které zajišťují dokonalé ošetření vody.

Určitou nevýhodou chlóru a přípravků na jeho bázi je nepříjemný zápach a také slále častější alergické reakce pokožky, obzvláště u malých dětí. Bohužel čím dál častěji alergie postihuje i dospělé a tak se hledají nové formy, jak zabezpečit ošetření bazénové vody.
 

Kyslíková bazénová chemie

Bazénová chemie na bázi aktivního kyslíku  (známé kyslíkové tablety) přestavuje moderní způsob ošetření bazénové vody. Obzvláště se kyslíkové přípravky využívají v malých vnitřních bazénech, v soukromých vířivkách ale také již nacházejí místo ve venkovních dětských bazénech, kde poněkud vyšší náklady bohatě vynahrazují svým nealergizujícím účinkem a absencí jakéhokoliv zápachu. Dávkování těchto prostředků prostřednictvím tablet nebo granulátu je podobné jako u chlorové bazénové chemie a pro použití je potřeba jen doplnit vhodné testery pro určení koncentrace aktivního kyslíku.
 

Bezchlorová bazénová chemie

Bezchlorová úprava vody za pomoci polymerových prvků je v poslední době stále více používaná jak v privátní, ale i v komerční sféře. Prostředky GUAA, které nabízíme na eShopu Vířivé bazény.cz jsou naprosto bez obsahu chlóru a agresivních látek. Slouží k ošetření všech typů bazénů, venkovních i vnitřních, s filtrací i bez filtrace, prostě všude tam, kde máme požadavek zajistit křišťálově čistou vodu. Tato bazénová chemie je vhodná pro alergiky, astmatiky, ekzematicky, prostě pro všechny, kdo majé běžně problémy s chlórem ošetřenou vodou. Navíc tím, že je tato chemie naprosto bez zápachu, oceníte ji především ve vířivkách, kde si můžete plně vychutnat relaxaci za účinku vonných esencí.
 
Mnohem více o použití bazénové chemie se dozvíte na našich partnerských stránkách.