Košík0
Způsoby doručení
Přepravce105 Kč
Doprava zdarma od 3 000 Kč

Nábytek, který koupelně sluší

Nábytek do koupelny rozhodně patří. Poličky plné šamponů, parfémů či hygienických potřeb jsou již minulostí. Naše osobní věci zůstávají skryty za dvířky nábytku.

Nábytek do koupelny rozhodně patří. Poličky plné šamponů, parfémů či hygienických potřeb jsou již minulostí. Naše osobní věci zůstávají skryty za dvířky nábytku. Koupelna pak působí čistě, elegantně a vždy uklizeně.

I v koupelnovém nábytku se o slovo hlásí nové trendy. V barvách převládá nadčasová bílá, případně doplněná prvky skla a hliníku. Objevuje se též tmavé dřevo jako například wenge, ořech či dub, ať už samostatně nebo v kombinaci s bílou či opět sklem a hliníkem. Výrazných barev se na koupelnových skříňkách nedočkáme, i když některé firmy jako napřípad LE BON tyto poměry mění. Nábytek by neměl být dominantou, spíš vhodně doplňovat zvolenou sanitu, případně zdůraznit její zajímavé tvary.

V koupelně je nutné nábytek sladit
Skříňky jsou většinou prodávány v kolekci s umyvadly, přímo přizpůsobenými pro osazení. K umyvadlům, která nejsou určená pro kombinaci s nábytkem, lze skříňky řešit zakázkovou výrobou. Úchytky používané na koupelnový nábytek bývají subtilnější, hodně se používají i "knoflíky". Ideální je, když se podaří sladit barvu baterií, úchytek na nábytku a dveřního kování. Koupelna je totiž často malý prostor, takže případný rozpor hned vynikne.

Na nábytek, kterým koupelnu vybavujeme, jsou kladeny vysoké nároky, co se účelnosti týče. Do relativně malého objemu potřebujeme co nejúčelněji a nejpřehledněji naskládat co nejvíce věcí. Zároveň chceme mít všechno pěkně po ruce.

Skříňka pod umyvadlo je základ
Nad skříňkou pod umyvadlo nebudeme váhat. Zvolit můžeme buď skříňku závěsnou (praktičtější na úklid) nebo na zemi stojící. Tento základní kus nábytku můžeme doplnit skříňkou se zrcadlem, kde se snad schová každodenní kosmetika, krémy či holící přípravky pro muže. Kdo má v koupelně dostatek místa, může ho využít pro samostatně stojící skříňku. Ta většinou skrývá praktický koš na špinavé prádlo či zásuvky.

Velkou pozornost musíme věnovat též materiálu, ze kterého je nábytek vyroben. Internetový obchod Koupelna snů vám přináší jen takový nábytek, který odpovídá podmínkám v koupelně a vydrží vám tak velmi dlouho. Předpokladem je, aby po nábytku vyloženě netekla voda. Pokud se voda do nábytku dostane, je nutné ji hned setřít, nenechat ji dlouho působit.

Zmiňme se ještě o montáži
Praktické je, když už ve fázi výstavby je instalatér seznámen s typem podumyvadlové skříňky, případně ji má přímo k dispozici. Každý výrobce má totiž svůj systém uchycení a ve skříňkách je tedy připraven odlišný prostor pro sifon. Je nepříjemné dodatečně rozvody vody a odpadu uzpůsobovat, či v horším případě při montáži navrtat vodovodní potrubí.



Zdroj: iDNES.cz, autor: Alena Zimová