Košík0
Způsoby doručení
Přepravce105 Kč
Doprava zdarma od 3 000 Kč

Exkurze v GROHE, Hemer (DE)

V dnech 4 - 7. května 2009 byla naše firma pozvána na školení předního světového výrobce vodovodních baterií, sprch a předstěrových systémů – společnosti Grohe.


Designové centrum GROHEV dnech 4 - 7. května 2009 byla naše firma - jakožto přední dodavatel na českém internetovém trhu - pozvána na školení předního světového výrobce vodovodních baterií, sprch a předstěrových systémů – společnosti Grohe. Během těchto dnů jsme navštívili designové a inovační centrum, výrobní továrnu ve městě Hemer, muzeum designu RedDot Design Museum a stihli jsme navštívit také město Düseldorf. V krátkosti bychom Vám chtěli tuto návštěvu i novinky představit.

Nejprve Vám však v krátkosti představíme společnosti Grohe. V roce 1936 kupuje Friedrich Grohe společnost Berkenhoff & Paschedag sídlící v Hemeru, která vznikla v roce 1911 a zabývala se koupelnovými armaturami. Své jméno získává společnost teprve v roce 1948, kdy je přejmenována na Friedrich Grohe Armaturenfabrik. Zabírajíc téměř 8% celosvětového trhu je dnes Grohe AG největším evropským výrobcem a vedoucím celosvětovým výrobcem sanitární techniky. Jako globální značka sanitárních armatur a systémů udává GROHE standardy v kategiriích kvality, funkce a designu. Centrála firmy sídlí v Düsseldorfu, společnost zaměstnává celkově celosvětově 5.200 lidí, včetně 2.700 zaměstnanců v Německu. V roce 2007 generovala společnost, která se zabývá výrobou kuchyňských a koupelnových armatur, sprch, automatických armatur pro veřejné a komerční prostory, instalačních a splachovacích systémů obrat 1.017 milionů EUR. GROHE má šest výrobních závodů, 3 jsou v Německu a 3 v zahraničí (v Portugalsku, Thajsku a Kanadě).

GROHE OndusPrvní den jsme byli přivítání v designovém a inovačním centrum společnosti Grohe, které se nachází, co by kamenem dohodil od hlavní továrny Grohe v německém městě Hemer, spolková země Severní Porýní – Vestfálsko. Jde o moderní budovu, kde najdete to nejlepší z produktů Grohe. Poprvé jsme zde viděli desénovou novinku Grohe Ondus – digitální termostatické baterie s překrásným povrchem podobným lidské kůži, novou řadu baterií Veris a mnoho dalších novinek jako jsou sprchy či termostaty. Samozřejmě zde nechyběl velký panel se sprchovým programem firmy Grohe a další baterie. Celkově jde poznat, že společnost Grohe si na designu a funkčnosti velice zakládá. Po prohlídce následovalo školení, kde nám byly představeny novinky v produkci (Grohe Ondus, Grohe Euphoria, Grohe Veris) a nové technologie, jakou je např. GROHE DreamSpry® - speciální konstrukce přivádí stejné množství vody do každé trysky a tím pádem zaručuje rovnoměrný proud. A navíc díky omezovači průtoku můžete navíc ušetřit až 40% vody. Po školení nás čekala dvouhodinovou prohlídka výrobního závodu, který patří k nejmodernějším v Evropě. Prošli jsme si celou výrobu baterií, od přísně střeženého tajemství výroby kartuší až po odlévání baterií, jejich broušení a nanášení několika vrstev chromu, až po balení a expedici. V centrálním skladu jsme viděli obrovské zásoby - 6.000 palet plných výrobků Grohe, některé z nich možná už máte ve své koupelně.

Logo RedDot Design MuseumDen poté nás čekalo další překvapení. Navštívili jsme areál bývalé koksovny v městečku Zollverein, blízko Essenu. Tento průmyslový areál byl po svém uzavření přeměněn v centrum designu. A my navštívili RedDot Design Museum, kde najdete ten nejlépe hodnocený funkční design z posledních let. Uvítala nás několik desítek let stará tovární budova, ve vstupní místnosti zde byla pověšená karoserie Audi. I v muzeu jsme našli produkty od společnosti Grohe, ocenění tohoto muzea dostala řada termostatických digitálních baterií Grohe Ondus a další produkty od této společnosti. Kromě baterií a velmi vkusné sanity jsme zde viděli i velice moderní kuchyňské linky, sedací nábytek a další součásti vybavení našich obydlí. Po návštěvě Essenu a ukrutně dlouhé koloně na dálnici nás čekala prohlídka Düseldorfu, především jeho moderní části - Mediahafen Düsseldorf – o které jsme se dozvěděli snad vše. Viděli jsme moderní výstavbu kancelářských budov, místní zemský sněm (Landtag) a sídlo zemské vlády. Celou cestu jsme se pak mohli orientovat podle rozhlasové a televizní věže Rheinturm Düsseldorf.

Exkurze do společnosti Grohe byla velmi zajímavá a jen nás utvrdila v tom, že produkty od společnosti Grohe jsou opravdu kvalitativně tím nejlepším, co trh s vodovodními bateriemi nabízí.